T-Cross от 34 900 лв. с ДДС за автомобили на склад.

Преференциални цени за T-Cross -  Кола на 2020 и Кросоувър на 2020 година за България.
T-Cross - Car of the Year in Bulgaria

Volkswagen T-Cross спечели приза "Автомобил на годината" в ежегодния конкурс на "Прес Авто Клуб - България." За първи път в историята на конкурса наградата бе присъдена на кросоувър модел.

Силното излъчване, съчетано с компактния кросоувър дизайн, впечатли журито и донесе на Т-Cross титлата в категория "Кросоувър на годината," а след финалното гласуване и приза: "Кола на годината."

Изпитан и доказал качествата си бензинов модел

Най-малкият SUV модел на Volkswagen използва два 1.0-литрови двигатели, които вече доказаха по впечатляващ начин възможностите и надеждността си в Polo.

Динамичен дизайн

Бензинов вариант TSI с 3-цилиндров двигател с филтър за твърди частици, максимална мощност 85 кВт/ 115 к.с. Двигателят се отличава с изключителна гъвкавост благодарение на възможността за избор на 6-степенна механична трансмисия или на 7-седемстепенна предавателна кутия с два съединителя. 1.6 TDI дизелов двигател с максимална мощност 70 кВт/ 95 к.с., 5-степенна механична трансмисия или 7-степенна предавателна кутия с двоен съединител (DSG).  

Сигурен спътник: Многобройни модерни електронни системи за асистенция на водача, доскоро запазени само за автомобилите от по-високите класове, вече се предлагат и при T-Cross. В допълнение към отличните конструктивни мерки за пасивна безопасност, новият модел разполага и с изключително богата гама от електронни системи за асистенция на водача, създадени за намаляване на риска от сблъсък още при възникване на предпоставките за него, както и за допълнително повишаване на комфорта при шофиране. Те включват:

  • система за наблюдение на зоната пред атомобила Front Assist с функции за
  • разпознаване на пешеходци Pedestrian Monitoring;
  • аварийно спиране в условия на градско движение City Emergency Brake;
  • система за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение Lane Assist;
  • асистент при потегляне на наклон Hill Start Assist;
  • проактивна система за защита на пътниците и система  за асистенция и предупреждение за опасност в „сляпата” зона от полезрението на водача при промяна на лентата на движение Blind Spot Detection с вграден асистент за паркиране и маневри в тесни пространства Parking and Manoeuvring Assist.

Всичко това е включено в стандартното оборудване, а системата за предупреждение на водача Driver Alert System, адаптивният темпомат ACC Adaptive cruise control и системата за подпомагане на паркирането Park Assist се предлагат като опции.

Независим и индивидуален

Crossover модел с мъжествен дизайн и много възможности за индивидуално оформление. 

Дългото 2,55 метра междуосно разстояние е в основата на просторния интериор с много свободно пространство за до петима пътници, а капацитетът на багажното отделение е между 385 и 455 литра.

Благодарение на сгъваемата задна седалка, T-Cross може да се трансформира в малък ван с равен под на багажника и до 1 281 литра товарен обем.

Забележителна практичност: Новаторска концепция на интериора, осигуряваща максимална гъвкавост. 

Благодарение на високата позиция на седалките, водачът може да разчита на отлична видимост, а пътниците се радват на превъзходна гледка. Човекът зад волана и неговият спътник отпред са настанени на 597 милиметра над пътя, а седалката за пътниците отзад е на височина 652 милиметра.

Като цяло просторният интериор създава у пътниците усещането, че пътуват в по-голям автомобил.Вътрешното пространство дава възможност за трансформация и адаптация Задната седалка, която може да се измества надлъжно в диапазон от 14 сантиметра и по този начин може да спомогне за увеличаване на пространството за краката на пътниците на втория ред места или на обема на багажното пространство в зависимост от конкретната нужда. Облегалката на задната седалка може да бъде разделена в отношение 60:40 и напълно или частично сгъната за увеличаване на товарния капацитет. И не на последно място по важност - T-Cross може да се поръча и със сгъваема  облегалка на предната пътническа седалка, която в комбинация с асиметрично разделената задна седалка осигурява достатъчно място за  транспортиране дори на много дълги предмети.

Volkswagen Connect – интелигентната свързаност

Върхово на свързаност с интернет и околния свят. Приложението Volkswagen Connect изпълнява ролята на личен асистент в автомобила, осигурявайки връзката на водача с автомобила. Volkswagen Connect предлага изобилие от интелигентни средства за достъп до важна информация за състоянието на превозното средство, извършените пътувания и стила на шофиране, навременна помощ или просто развлечения по време на път.

Допълнителни пакети оборудване

Оборудването на T-Cross може да бъде допълнено и индивидуализирано с помощта на няколко привлекателни специални пакети.

  • Базовият вариант на модела се предлага стандартно с бордов компютър, радиоаудиосистема, задна седалка с възможност за трансформации, регулируема по височина седалка на водача, ограничител на скоростта и система за защита на пешеходци.
  • Ниво на оборудване  Life. В допълнение към основните характеристики, то включва мултифункционален волан, сензори за паркиране Park Distance Control отпред и отзад, климатична инсталация, регулируема по височина седалка на пътника отпред с практично чекмедже под седалката и 16-цолови алуминиеви джанти.
  • Трето ниво Style. Оборудването включва LED фарове, мултифункционален кожен волан, предни седалки Sport/Comfort, индиректно вътрешно осветление, автоматична климатична инсталация Climatronic и 17-цолови алуминиеви джанти.
  • Дизайнерски пакети при нива на оборудване Life и Style. Включват изключителните текстилни материи Diag Neutral, Diag Orange и Diag Turquoise на тапицериите на седалките. За тези две нива на оборудване се предлагат и екстериорни и интериорни пакети R-line.

*Офертата е валидна за автомобили на склад до изчерпване на наличните количества.