Порше София Изток Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Arteon R и Arteon R Shooting Brake - красиви и бързи
15.06.2021
НОВО ОТ VOLKSWAGEN

Arteon R и Arteon R Shooting Brake - красиви и бързи

Градът остава в огледалото за обратно виждане, а пред вас е свободата. Характерен, самоуверен, със силно излъчване. Без да бъде натрапчив или арогантен. Превъзходната управляемост ви дава сигурност и ви помага да се движите винаги в правилната посока. Arteon R Shooting Brake е една забележителна нова дефиниция за върхово представяне.

Webp.net-resizeimage (61)


Прецизно дозиране на задвижващата сила.

Предаването на тягата при Arteon R и Arteon R Shooting Brake се осъществява през 7-степенна трансмисия с два съединителя и позволява изпълняване на спринта от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди. Колите са екипирани с двойно предаване 4MOTION, имат мощност 235 кВт (320 к.с.) и като опция предлагат възможност за увеличаване на максималната достижима скорост до 270 км/ч. 

Специфични R елементи в дизайна.

Image
Image

Със своите едновременно харизматични и динамични форми, новите Arteon R и Arteon R Shooting Brake вече демонстрират авангардния си дизайн и сред представителите на престижната категория в B-сегмента на автомобилния пазар. Сред внимателно усъвършенстваните детайли във външността на новите топмодели са оформлението на предната броня и на долната секция от задната броня с характерния  дифузор и новата изпускателна система с две сдвоени  изпускателни тръби с трапецовидно сечение.

Мощна и харизматична предна част.

Image

Ярко лице в сивата тълпа.

Дизайнът на силуета в предната част на Arteon R е колкото авангарден, толкова и изразителен, съчетавайки стилните елементи от бизнес класа с типичните черти на мощните спортни автомобили. Внушителният баланс между дългия и широк преден капак и доминиращото излъчване на предната решетка с (в случая) хармонично интегрираните LED фарове придава уникален характер на предната част, чиито уверени линии гарантират, че това лице ще се откроява сред останалите на пътя. Една наистина ярка физиономия, която добива още по-харизматично излъчване с допълненията в R стил.

Осветена предна решетка.

Формите на предния капак се простират напречно през целия преден профил до арките на калниците, а отпред навлизат далеч надолу в радиаторната решетка, която на свой ред подчертава широката осанка на Arteon R и Arteon R Shooting Brake с хоризонтално разположените си елементи.От външната си страна долният от двата напречни елемента има LED световоди, които формират дневните светлини, страничната габаритна светлина, както и мигача при опционалната система IQ.LIGHT на LED фаровете. 

Image

Нова предна престилка в R стил.

Новите флагмани в гамата на Arteon се открояват сред останалите версии на модела и с внушителното цялостно оформление на предната престилка. Докато в останалите варианти се използват предимно хромирани елементи, Arteon R и Arteon R Shooting Brake се предлагат с блестящо черни напречни елементи, които подчертават допълнително динамичното излъчване.

Интериорът - Вашата активна всекидневна.

Image

Интериорът също демонстрира изключителна естетика. Декоративните апликации в "Black Carbon"-стил демонстрират неподправен спортен дух. Достигайте до целите си елегантно и спортно: с предлаганите като опция ергономично оптимизирани спортни седалки с  интегрирани подглавници, кожа Nappa със сини акценти и R-мултифункционален, облечен в кожа спортен волан с R-бутон за директен достъп до спортните режими на шофиране.

Един модел, два силуета и две различни оформления на задната част

Image
Image

Силно изразена характерна линия.

Като цяло страничният силует и формите в задната част на каросериите на Arteon R и Arteon R Shooting Brake могат да бъдат разделени на две - над и под т. нар. „характерна линия”. В случая тя започва под формата на фугата в долния ръб на предния капак, после се трансформира в отчетливия ръб, преминаващ над дръжките на вратите и завършва в страничните части на блоковете на задните светлини. Под тази линия, силуетите на версиите Fasback и Shooting Brake са идентични. Над нея обаче, формите от средните странични колони на покрива назад са напълно различни, разграничавайки категорично двата типа каросерии с типичните за Shooting Brake и Fasback линии и обеми в зоната на покрива и задната част.

Атлетично оформена задна част.

Изгледът отзад отразява ясно отчетливия, мощен дизайн на формите в областта на „раменете” над арките на задните калници и при двете версии на каросерията. Именно раменната секция е една от няй-ярките визуални демонстрации на атлетичната природа на двете версии на Arteon. В долната половина на задната част впечатление прави новата изпускателна система, която е проектирана специално за версиите с 320 к.с. и се представя внушително с четирите си изпускателни тръби с трапецовидно сечение, интегрирани хармонично в спортния дифузор за още по-поразителен ефект във функционално и естетично отношение.


Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.