Порше София Изток Мощен, иновативен и динамичен – новият Touareg бе представен на ексклузивен коктейл в Residence Exclusive Club

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Мощен, иновативен и динамичен – новият Touareg бе представен на ексклузивен коктейл в Residence Exclusive Club
07.10.2023
Представяне

Мощен, иновативен и динамичен – новият Touareg бе представен на ексклузивен коктейл в Residence Exclusive Club

На изискан коктейл в столичния Residence Exclusive Club, Volkswagen събра отбрани гости и клиенти, за да представи официално третото поколение на Touareg. Подобрения има в окачването, цялостната визия и концепция за пълноразмерния SUV, изцяло обновени са HD матричните фарове отпред и LED задни светлини, които са проектирани като светлинна лента.

VW Touareg  05.10.2023-34
  • Усъвършенстваният премиум SUV блести с високи технологии в оборудването;
  • Подобреното окачване предлага перфектната комбинация от комфорт и представяне;
  • Новите IQ.LIGHT HD матрични фарове осигуряват оптимална осветност на лентата за движение;
  • Touareg R eHybrid[1] с 340 kW (462 к.с.), флагманът на продуктовата линия, се отличава със своите върхови динамични характеристики и спортна елегантност

В градината на елитния Residence клуб, гостите имаха честта да са сред първите докоснали се физически до обновения модел, чийто поръчки стартираха у нас едва преди месец. Две версии на модела застанаха под светлината на прожекторите: флагманът в гамата на Touareg plug-in хибридния Touareg R 3.0 V6 eHybrid 4MOTION, притежаващ  най-мощната система за задвижване сред всички серийно произвеждани модели на Volkswagen и безспорният пазарен лидер - Touareg R-Line 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION.

Image

Флориан Пупетер, управляващ директор на вносителя Порше България приветства гостите и обърна специално внимание на стремежа на Volkswagen към устойчивост, без компромис в производителността и представянето на автомобила и премиум усещането, който стремеж намира израз ясно при plug-in хибридния Touareg R eHybrid. Господин Пупетер каза още:

„Touareg R eHybrid е флагман в гамата ни. Никой друг продукт на Volkswagen не предлага толкова високи динамични характеристики, по-добър баланс от комфорт на возене и динамика на пътя и повече възможности за индивидуално оборудване. Освен впечатляващия разход от само 2.2 л/100 км в хибриден режим, Touareg има и внушителен капацитет за теглене на различни прикачени товари с общо допустимо тегло до 3,5 тона. Вярваме, че новият Touareg ще удовлетвори всички водачи с високи динамични изисквания.”

Image

Превъзходна система за задвижване и ново поколение окачване.

Touareg R eHybrid се задвижва от комбинация от 3,0-литров шестцилиндров двигател със система за принудително пълнене с турбокомпресор и електродвигател със сумарна системна мощност от 340 кВт (462 к.с.) и максимален системен въртящ момент от 700 Нм. Тази впечатляваща мощ позволява времето за ускорение от 0 до 100 км/ч да бъде сведено до 5,1 секунди, а максималната скорост да достигне 250 км/ч. Сред новостите при новия модел е свързаният с електрониката за управление на окачването сензор за натоварване на покрива, който наред с продължаващото развитие на системите за контрол на ходовата част и поведението на пътя в Touareg R eHybrid създава предпоставки за още по-голяма стабилност и прецизност както в динамични, така и в ориентирани към комфорта режими на движение.

Image

Многобройни новости в стандартното и допълнително оборудване.

Сред акцентите в стандартното оборудване на топмодела са основно обновеното и модернизирано с още по-интуитивно управление на функциите арматурно табло Innovision Cockpit с централен сензорен екран (с диагонал 38 сантиметра или 15 инча), както и новата матрична система IQ.LIGHT HD на предните светлини. Нейните повече от 38 000 интерактивни светодиодни елемента прожектират прецизно осветена площ върху лентата за движение и осветяват пътя пред водача по-ярко и ясно от когато и да било преди. Допълнителното оборудване на новия Touareg R eHybrid включва и високотехнологичната функция за дистанционно паркиране Park Assist Pro, която дава възможност за контрол на маневрите за влизане и напускане на паркомястото от разстояние чрез смартфон с инсталирано приложение Volkswagen App и значително улеснява водача при използване на  много тесни пространства за паркиране.

VW Touareg  05.10.2023-47
VW Touareg  05.10.2023-52
Image
Image

В допълнение към всичко това, новият Touareg R eHybrid се отличава със следните стандартни характеристики:

  • Впечатляваща спортна външност с открояващо се оформление Black Style (включително специфични R вложки на предната броня, черни накрайници на ауспуховите тръби и блестящо черни релси на покрива)
  • Лакирани в синьо спирачни апарати с R емблеми
  • Осветена в червено емблема на VW на задния капак
  • Осветление пред вратите със светлинна емблема R чрез прожектори в корпусите на външните огледала
  • Сини акценти в изпълнението на интериора
  • Седалки с кожени тапицерии в дизайн Vienna и декоративни шевове в Crystal Grey (по желание с екологично устойчива кожа Puglia и сини шевове)
  • 21-цолови алуминиеви джанти “Leeds” в комбинация със система за пневматично окачване
  • Лайсни на праговете със светещи емблеми R
  • Контактен ключ с кожена облицовка и емблема R
  • Панорамен плъзгащ се люк на покрива
  • 4-зонова климатична инсталация

По желание на клиента топмоделът може да бъде оборудван с допълнително предлаганите 21- и 22-цолови алуминиеви колела. Освен в традиционния вече основен цвят на каросерията Lapiz Blue metallic R, Touareg R eHybrid вече може да се поръча и в допълнително предлаганото външно лаково покритие Silicon Grey matt с матова повърхност.

Новият Touareg се предлага с пет задвижвания. За клиентите, които предпочитат конвенционално задвижване, пълноразмерният SUV се предлага с бензинов двигател с турбокомпресор и два турбодизелови двигателя. Всички високоефективни двигатели са стандартно съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия и постоянно задвижване на четирите колела 4MOTION.

Image
Image

Всичко в едно – максимален комфорт при пътуване и оптимална производителност.

Volkswagen подобри окачването на Touareg. Наред с всички нововъведения, Touareg сега е оборудван стандартно с нов сензор за натоварване на покрива, който е свързан в мрежа с електрониката на окачването. Ако бъде засечено натоварване на покрива, това позволява на системите за управление като ESC (Електронен контрол на стабилността) да реагират превантивно, за да се повиши стабилността при шофиране. Обратното, ако няма натоварване на покрива, системата позволява по-спортно представяне. В зависимост от версията, Touareg се предлага с иновативни технологии на окачването като активна компенсация при накланяне (адаптивна ходова част) и управление на всички колела. Това допълнително подобрява динамиката на шофиране на първокласния SUV.

Image
Image

Обновен интериор.

Стандартното оборудване на новия Touareg включва и Innovision Cockpit. Той се състои от Digital Cockpit и информационно-развлекателната система от висок клас Discover Pro Max. Различните функции на Innovision Cockpit, като навигация, която позволява прецизно маршрутизиране на ниво лента и HD картографски данни с висока разделителна способност, са усъвършенствани в новия модел. Стандартното гласово управление също е подобрено. USB-C връзките с капацитет на зареждане от 45 вата (преди 15 вата) позволяват значително по-бързо зареждане на електронни устройства като смартфони, таблети или лаптопи. Вследствие обратната връзка на клиентите, за които висококачествените материали, вложени в интериора на Touareg са важни, при новия модел всеки материал е внимателно подбран и с най-високо качество. Например, облицовките на централната конзола вече са по-меки от преди, осигурявайки допълнителен комфорт.

Image
Image
Image
VW Touareg  05.10.2023-215
Image

Оборудване.

Новият Touareg се предлага в базова версия, две ексклузивни линии - Elegance и R-Line и, разбира се, Touareg R eHybrid, дело на дивизията Volkswagen R. Цените на новия Touareg стартират от 145 740 лв. с ДДС и стигат до 176 059 лв. ДДС. Автомобилите вече на налични в дилърствата на в страната и всеки, който иска може да направи тестово шофиране и да поръча своя автомобил.

Image
Image

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.