Порше София Изток Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини
  2. Световна премиера нa концептуалния ID. 2all
14.03.2023
Новини от Volkswagen

Световна премиера нa концептуалния ID. 2all

ID. 2all демонстрира новата линия в дизайна на Volkswagen. Серийният модел ще бъде представен през 2025 година. Моделът ще има автономен пробег до 450 километра, ще бъде просторен като Golf и достъпен като Polo.

ID.2all

Оборудването включва първокласни нововъведения като функцията за автоматизирано шофиране Travel Assist, матричните светлини IQ. LIGHT и интелигентната функция за планиране на маршрута за електромобили Electric Vehicle Route Planner. Серийната версия ще използва технологичната основа на новата платформа MEB Entry. Електрическата офанзива се ускорява – в периода до 2026 година ще бъдат представени десет нови модела.

       Томас Шефер, главен изпълнителен директор на Volkswagen леки автомобили, сподели - „Процесът на трансформация на компанията е бърз и фундаментален, като крайната цел е да превърнем Volkswagen в наистина обичана марка, в истински „Love Brand”. ID. 2all показва много ясно посоката, която следваме. Искаме да бъдем близо до нашите клиенти и да им предложим съчетание от върхови технологии и фантастичен дизайн. В момента извършваме трансформацията с ускорени темпове, за да осигурим достъп до електрическа мобилност за възможно най-широк кръг потребители."

Image

 Volkswagen ще представи официално серийната версия на ID. 2all за европейските пазари през 2025 година, като целта е моделът да се предлага на базова цена под 25 000 евро.

Имелда Лабе, член на Управителния съвет на марката, отговарящ за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване, отбеляза - „Искаме да пренесем традиционните, добре познати на всички качества и предимства на марката Volkswagen в новия свят на електрическата мобилност, предлагайки висококачествени материали и изпълнение, високотехнологичен софтуер и дигитални услуги с реална добавена стойност за всеки потребител. Основният ни фокус във всички случаи ще бъде поставен върху удоволетворяването на нуждите и изискванията на нашите клиенти.


 Развойният процес на ID. 2all е разгърнат на основата на последния еволюционен етап от развитието на модулната платформата за модели с електрическо задвижване MEB (Modulare E-Antriebsbaukasten). Членът на Управителния съвет на Volkswagen, отговарящ за технологичното  развитие Кай Грюниц отбеляза -  „ID. 2all ще бъде първият базиран на платформата MEB модел с предно предаване. При неговата разработка  ние ползваме прeдимствата на изключителната гъвкавост на тази модулна конструктивна архитектура и сме убедени, че ще повишим значително днешните стандарти по отношение на технологичното ниво и ежедневната практичност с платформата MEB Entry.“ Благодарение на възможностите на усъвършенстваната платформа MEB Entry, ID. 2all разполага с изключително ефективно задвижване, акумулаторна батерия и технология за зареждане. Мощният електродвигател със 166 кВт/226 к.с. гарантира отлична динамика, а прогнозата за автономния пробег е до 450 километра според изискванията на WLTP.

Image

При новия модел Volkswagen отново поставя по-сериозен акцент върху дизайна. Според главния дизайнер на Volkswagen леки автомобили Андреас Минд, „ID. 2all отразява новата линия в дизайна на Volkswagen, чиито изразни средства се градят на три основни принципа - стабилност, симпатия и ентусиазъм.


Външният дизайн – приветлива физиономия, много динамично излъчване и ново, емблематично оформление на задните колони

Image

Един от елементите на тази нова линия в дизайна е оформлението на задните колони на покрива, чиито емблематични контури датират още от първото поколение на Golf. Новият ID. 2all е първият модел на Volkswagen с нова интерпретация на този изключително характерен за марката елемент. Сред другите акценти в дизайна на концептуалния модел са пропорциите на каросерията с ярко присъствие и мощна осанка, приветливата физиономия в предната част, както и порядъчните дози динамика и неподвластна на времето елегантност.

Вътрешният дизайн - просторна, висококачествена атмосфера с ясно и логично управление на функциите

Интериорът също се отличава с изчистен дизайн и високо качество на изпълнението и материалите, ясно и логично управление на функциите на инфортейнмънт системата с класически регулатор на силата на звука и отделен блок прибори за настройка на климатичната инсталация. Багажното пространство на свой ред предлага впечатляващ обем между 490 и 1330 литра – стойности, които надхвърлят възможностите на по-високите автомобилни класове.

Image

Електрическата офанзива се ускорява – до 2026 година ще бъдат представени десет нови модела

Бъдещата серийна версия на ID. 2all ще бъде един от десетте нови електрически модела, които Volkswagen ще представи на пазара в периода до 2026 година. Само през тази година своите пазарни премиери ще отбележат новият ID.32, ID. Buzz с дълго междуосие 3 и ID.74. През 2026 година те ще бъдат последвани от компактен електрически SUV модел, а въпреки сериозността на това предизвикателство, специалистите на Volkswagen продължават своята работа и върху нов електромобил с цена под 20 000 евро. По този начин Volkswagen ще може да предложи на своите клиенти най-богатата в сравнение с основните си конкуренти гама от електрически превозни средства и да постигне дял на електромобилите в Европа от 80%. Досегашната прогноза на Volkswagen Леки автомобили предвиждаше постигане на дял от 70%.

Технически данни на ID. 2all

Headline 4
Платформа и задвижванеMEB Entry, предно предаване
Мощност166 кВт / 226 к.с.
Автономен пробегоколо 450 км (WLTP)
Време за зарежданеоколо 20 минути от 10 to 80%
0–100 км/ч< 7 сек
Макимална скорост160 км/ч
Дължина4050 мм
Широчина1812 мм
Височина1530 мм
Междуосие2600 мм
Обем на багажника490 -1330 л
Колела и гуми225/40 R20

ID. 2all – концептуален модел, който все още не се предлага на пазара.

Новият ID.3 / ID. Buzz с дълго междуосие/ ID.4 – автомобилите са близки до серийното производство концептуални модели, които все още не се предлагат на пазара.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.