Порше София Изток Новини

Търсите ли своя мечтан автомобил? Тогава сте попаднали на правилното място във Volkswagen. Осигурете си нов автомобил, който е наличен веднага, или конфигурирайте желания модел според вашите идеи.

  1. Новини и събития
  2. Висококачествен, симпатичен и изцяло дигитализиран – световна премиера на новия ID.3
02.03.2023
Новини от Volkswagen

Висококачествен, симпатичен и изцяло дигитализиран – световна премиера на новия ID.3

Свеж дизайн, висококачествени материали и последно поколение асистиращи системи - това е новият ID.3.

Висококачествен, симпатичен и изцяло дигитализиран – световна премиера на новия ID.3
  • Получените отзиви от клиентите са последователно внедрени в производството и отразени в подобрения външен дизайн и повишеното качество на материалите в интериора

  • Последното поколение системи за комфорт и асистенция на водача улесняват мобилното ежедневие

  • Интелигентното електронно планиране на маршрута прави зареждането на електромобила още по-леко и по-комфортно

  • Новият ID.3(1) е само един от общо десетте нови електрически модела, които Volkswagen ще представи до 2026 година

Волфсбург – Свеж дизайн, висококачествени материали и последно поколение асистиращи системи - това е новият ID.3. Две години и половина след пазарната премиера на първото поколение, изцяло електрическият бестселър на Volkswagen излиза на пазара напълно обновен и с много подобрения. В допълнение към най-новите софтуерни решения, компактният електромобил се отличава с освежена външност и значително по-изискан интериорен дизайн. Новите цветове на цветовата палитра на външните лакови покрития е разширена с нови тоналности  като Dark Olivine Green, а висококачествените, екологично устойчиви материали без животински произход във вътрешното пространство отразяват изцяло последователната стратегия на Volkswagen при електрическата моделна фамилия ID.

Членът на борда на директорите на Volkswagen, отговарящ за маркетинг и следпродажбеното обслужване на клиентите Имелда Лабе заяви:

 
„С второто поколение на ID.3 ние продължаваме със следващите страници в успешната история на моделната фамилия ID. Дизайнът е по-зрял, а качеството на материалите в интериора е повишено значително. Новият ID.3 отразява напълно нашите високи стандарти по отношение на качеството, дизайна и практичността. Реагирахме бързо и напълно в отговор на желанията на нашите клиенти.” Новият ID.3 е един от десетте електрически модела, които Volkswagen ще представи на пазара в периода до 2026 година.

Image

Външен дизайн - по-ярък стил и по-добра аеродинамика.

Външното оформление на компактния електромобил се отличава с освежен и по-ярък стил - предната част с оптимизирани въздушни отвори и големи лакирани повърхности придава самоуверено и приятелско изражение на новия ID.3, като съществен принос в това отношение има и новата предна броня. Предният капак вече изглежда по-дълъг вследствие на отстраняването на черната лента под челното стъкло и добавянето на вдлъбнатини в страничните панели, които издължават визуално предницата. Мерките за оптимизация на въздушния поток около предните колела (т.нар. „въздушна завеса“ или „Air Curtain“) са се отразили положително на аеродинамиката. В задната част разделените на две задни светлини осветяват за първи път и капака на багажника.

Image

Вътрешен дизайн – висококачествени и екологично устойчиви материали без животински произход.

Интериорът на новия ID.3 съчетава модерен дизайн и екологични материи. Прецизните шевове в контрастен цвят придават по-изискано излъчване, а в облицовките на  вратите и тапицериите на седалките стилистите на Volkswagen са използвали микрофибърната материя Artvelours Eco, в чиито състав влиза 71% рециклиран материал. Така наречената „вторична суровина” е продукт на рециклирането на пластмасови отпадъци, които преди това са били употребени и изхвърлени поне веднъж. По отношение на своя външен вид, усещане на допир и издръжливост, свойствата на Artvelours Eco не отстъпват по нищо на конвенционалните материи от първични суровини. В допълнение е важно да се подчертае, че в нито един от детайлите във вътрешното пространство не са използвани материали с животински произход.

Многобройните предложения от страна на клиентите по целия свят бяха оценени по достойнство и внедрени като подобрения в отделни елементи и като цялостно обогатяване на стандартното оборудване. Меките повърхности от пенополимери на арматурното табло създават изцяло ново усещане при докосване, а оформените по нов начин облицовки на вратите също се отличават с по-меки и по-големи по площ повърхности.

Интелигентна свързаност от самото начало.

Включените в стандартното оборудване на модела функции като Plug & Charge, която идентифицира автоматично автомобила и стартира процеса на зареждане при включване на зарядния кабел в станцията и интелигентната програма за планиране на маршрута e-Routenplaner дават възможност за още по-лесно и комфортно зареждане на новия ID.3. При интелигентното планиране на по-дълги пътувания, системата изчислява оптимално местоположението на всички необходими спирки за зареждане така, че крайната цел да бъде достигната максимално бързо. В този процес системата отчита също актуалната пътна обстановка, тежестта на трафика, прогнозите за неговото развитие и промените в нивото на заряд на акумулаторната батерия. Броят и местоположението на местата за зареждане се изчисляват динамично и зависят от мощността на зарядните станции. Благодарение на всичко това, e-Routenplaner може да предложи на водача избор между две кратки зареждания с висока мощност и едно дълго зареждане с ниска мощност. Освен това системата предлага надеждна информация и за заетостта на зарядните станции, като заетите въобще не се включват в маршрута. Собственикът може да добави в системата обекти от особен интерес (POI), както и да ги прехвърли бързо и удобно в навигацията на автомобила с помощта на безплатното смартфон приложение We Connect ID Арр.

Image

Moдерно и интуитивно управление на функциите.

Новият ID.3 разполага със софтуер от последно поколение, който повишава производителността на системата и е в състояние да получава безжични актуализации ОТА (Over-the-Air). Компактният блок на контролните прибори пред водача използва екран с диагонал 13,4 сантиметра (5,3 инча) и се управлява чрез бутоните на мултифункционалния волан. Централният сензорен екран с диагонал 30,5-сантиметра (12 инча) вече е част от стандартното оборудване и служи за управление на функциите на навигацията, мобилния телефон, мултимедията, системите за асистенция на управлението и настройките на автомобила. Удобното разположение над централната конзола е допълнено от структурата на менютата, в която са отчетени и много желанията на клиентите. Наред с останалото, тя вече предлага по-ясна подредба, в която менюто за зареждане вече е част от първото ниво на сензорния екран.

Предлаганият като допълнително оборудване head-up дисплей с разширена реалност (AR-Head-up-Display) осигурява в непосредственото зрително поле на водача върху челното стъкло не само информация за скоростта и други основни данни за пътуването, а и водене по маршрута с динамични показания на навигационната система. От гледна точка на водача те изглеждат като виртуални насочващи символи, плаващи в пространството на разстояние десетина метра пред автомобила, чиято триизмерна перспектива показва недвусмислено посоката, която трябва да поеме.

Системи за асистенция на водача(2) от последно поколение.

Допълнително предлаганата система „Travel Assist с данни от пътния трафик“(3) вече е на разположение и при ID.3. На базата на системата за адаптивен контрол на скоростта и дистанцията „ACC“ в диапазона от 0 км/ч до максималната скорост и системата за предупреждение при напускане на лентата „Lane Assist“, която контролира активно управлението, новата комплексна система за асистенция на водача надгражда възможностите на две изпитани и доказали се в практиката системи, които при новия ID.3 използват пълна мрежова свързаност. Това означава например, че при наличие на данни от рояка, за Travel Assist е достатъчно да разпознае само една от ограничителните линии на лентата на междуградски отсечки, за да поддържа движението автоматично в нея.

Кай Грюниц, член на управителния съвет на марката, отговорен за развойната дейност, подчерта: „С новия ID.3 ние представяме в компактния клас технологии на изключително високо равнище в съответствие с декларираната от марката Volkswagen амбиция за последователно внедряване на нашите технологични иновации в цялата моделна гама. Това е отразено и в системите за комфорт и асистенция на водача от най-ново поколение в ID.3 – с внедряването на данните от рояка в системата Travel Assist ние правим следващата стъпка по пътя към високо автоматизирано шофиране.“

Image
Image

За повече информация и възможности за поръчка се свържете с консултантите от търговския ни екип.

(1) ID.3 Pro: комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км: 16.0–15.3; комбинирани емисии на CO2 в г/км: 0

ID.3 Pro S: комбиниран разход на електроенергия в кВтч/100 км: 15.7; комбинирани емисии на CO2 в г/км: 0

За моделите вече са налице единствено стойности, измерени съгласно изискванията на процедурата WLTP; не се предлагат данни от измервания съгласно NEDC. Данните за разхода и количествата на емисиите на CO2 са посочени в определен диапазон в зависимост от избраните нива на оборудване на конкретните автомобили.


(2) Функцията за асистенция на водача работи в рамките на системните ограничения. Водачът трябва да е готов по всяко време да поеме управлението от системата за асистемция и не е освободен от отговорността за разумно управление на автомобила. Процесът на асистенция може да се изключи по всяко време.


(3) "Travel Assist с данни от пътния трафик": Системата може да се използва до максималната скорост на автомобила и работи само в комбинация с навигационната система. Необходим е и активен лиценз We Connect. Онлайн функционалностите на „Travel Assist с данни от рояка“ могат да се използват само в рамките на покритието на мобилната мрежа и с подходящи настройки за поверителност. Онлайн функционалностите могат да бъдат деактивирани  по всяко време в приложението We Connect ID. Онлайн функционалностите на Travel Assist са на разположение в следните държави: Белгия, България, Дания, Германия, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Великобритания и Северна Ирландия, Ирландия, Италия, Хърватия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия , Норвегия, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Швеция, Швейцария, Словакия, Словения, Испания, Чехия, Унгария, Кипър. За да активира онлайн функциите, клиентът трябва да разполага с потребителски акаунт Volkswagen ID и да влезе в приложението We Connect със своето потребителско име и парола. Освен това трябва има сключен отделен договор We Connect online с Volkswagen AG. След получаването на автомобила клиентът разполага с 90 дни, за да активира онлайн функцията „Travel Assist с данни от рояка“. След изтичане на този период започва първоначалният период на използване на онлайн функционалностите на „Travel Assist с данни от рояка“ от 3 години (безплатно). Онлайн функционалностите на „Travel Assist с данни от рояка“ могат да се използват чрез вградената в автомобила интернет връзка. Свързаните с това разходи за мобилен пренос на данни, направени в рамките на Европа, се поемат от Volkswagen AG в рамките на покритието на мобилните мрежи. В резултат на обмена на данни през интернет могат да възникнат и допълнителни разходи (напр. такси за роуминг) в зависимост от мобилния план на клиента и особено при използване на функционалностите зад граница. За предоставяне на услугата е необходимо предаването на  определен обем лични данни като местоположение и IP адрес на автомобила. Можете да намерите повече информация относно обработката на лични данни в декларацията за защита на данните на системата „Travel Assist с данни от рояка“. Предлагането на отделните услуги, описани в пакетите, може да се различава в отделните държави


Данните за оборудването се отнасят за моделите и версиите, предлагани на германския пазар. Серийното оборудване на двуги пазари може да се различава.

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.